В рамках формування національної системи якості та досконалості у туризмі НТОУ пропонує такі напрямки туристичної сертифікації:

  • Сертифікація готелів
  • Сертифікація хостелів
  • Сертифікація сільських садиб
  • Сертифікація туристично-інформаційних центрів
  • Сертифікація послуг з медичного туризму
  • Сертифікація спа-центрів
  • Сертифікація центрів таласотерапії
  • Сертифікація послуг промислових об'єктів
  • Сертифікація туристичних об’єктів на відповідність вимогам міжнародного стандарту щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу
  • Сертифікація пляжів
  • Сертифікація яхтових гаваней
  • Сертифікація навчальних центрів туристичних гідів
  • Впровадження системи HACCP
  • Сертифікація послуг закладів ресторанного господарства
  • Сертифікація послуг пригодницького туризму
  • Сертифікація об’єктів природно-заповідного фонду
  • Проектування та ознакування туристичних шляхів, підготовка фахівців
  • Сертифікація туристичних послуг для громадського користування , що надаються природоохоронними територіями

Для дестинацій та локального турбізнесу пропонуються* послуги:

(*надання послуг з туристичної сертифікації здійснюють партнерські організації і ліцензовані аудитори)

Тренінги

Проведення колективних тренінгів для об’єднаних туристичних дестинацій

Консалтинг

Індивідуальне консультування учасників туристичного бізнесу

Аудит

Діагностичний аудит об’єктів туристичної інфраструктури

Сертифікація

Підтвердження відповідності вимогам стандартів

Реєстрація

Включення суб’єкту туристичної діяльності до реєстру сертифікованих підприємств

Q-BOX

Особлива відзнака що включає сертифікат, вуличну табличку, знак якості, набір відповідних стікерів

Напрямки туристичної сертифікації спрямовані на оцінку відповідності наступним національним стандартам:

  • ДСТУ 4268:2003 Послуги туристичні. Засоби розміщування. Загальні вимоги
  • ДСТУ 9105:2021 Туристичні послуги. Сільський туризм. Загальні вимоги. Класифікація засобів розміщення
  • ДСТУ 9106:2021 Туристичні послуги. Хостели. Загальні вимоги та класифікація
  • ДСТУ 4281:2004 Заклади ресторанного господарства. Класифікація
  • ДСТУ ISO 14785:2016 (ISO 14785:2014, IDT) Туристичні інформаційні центри. Туристична інформація і послуги з приймання. Вимоги
  • ДСТУ EN 15565:2016 (EN 15565:2008, IDT) Туристичні послуги. Вимоги до професійної підготовки та кваліфікаційних програм для гідів
  • ДСТУ ISO 13009:2016 (ISO 13009:2015, IDT) Туризм та пов’язані з ним послуги. Вимоги та рекомендації щодо експлуатації пляжу
  • ДСТУ ISO 18065:2016 (ISO 18065:2015, IDT) Туризм та пов’язані послуги. Туристичні послуги, що надаються на природоохоронних територіях. Вимоги
  • ДСТУ 7450:2013 Туристичні послуги. Знаки туристичні активного туризму. Класифікація, опис та правила застосування
  • ДСТУ ISO 17679:2017 (ISO 17679:2016, IDT) Туризм та пов’язані з ним послуги. Велнес та СПА. Вимоги до послуг
  • ДСТУ ISO 17680:2016 (ISO 17680:2015, IDT) Туризм та пов'язані з ним послуги. Таласотерапія. Вимоги до послуг
  • ДСТУ ISO/TS 22003:2019 (ISO/TS 22003:2013, IDT) Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів, що забезпечують аудит і сертифікацію
  • ДСТУ ISO 13687-1:2018 (ISO 13687-1:2017, IDT) Туризм та пов’язані з ним послуги. Яхтові гавані. Частина 1. Мінімальні вимоги до гаваней з базовим рівнем обслуговування
  • ДСТУ ISO 13687-2:2018 (ISO 13687-2:2017, IDT) Туризм та пов’язані з ним послуги. Яхтові гавані. Частина 2. Мінімальні вимоги до гаваней із середнім рівнем обслуговування
  • ДСТУ ISO 13687-3:2018 (ISO 13687-3:2017, IDT) Туризм та пов’язані з ним послуги. Яхтові гавані. Частина 3. Мінімальні вимоги до гаваней з високим рівнем обслуговування
  • ДСТУ ISO/TS 22002-1:2019 (ISO/TS 22002-1:2009, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів Частина 1. Виробництво харчових продуктів
  • ДСТУ ISO/TS 22002-2:2019 (ISO/TS 22002-2:2013, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 2. Громадське харчування
  • ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) Системи управління безпечністю харчових продуктів. Частина 3. Вимоги до організацій харчового ланцюгу
  • ДСТУ ISO/TS 22002-4:2019 (ISO/TS 22002-4:2013, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 4. Виробництво пакування для харчових продуктів
  • ДСТУ ISO 13810:2016 (ISO 13810:2015, IDT) Туристичні послуги. Промисловий туризм. Надання послуг
  • ISO 22483:2020 Туризм та пов’язані з ним послуги. Готелі. Вимоги до послуг.
  • ISO 22525:2020 Туризм та пов’язані з ним послуги. Медичний туризм. Вимоги до послуг
  • ISO/PAS 5643:2021 Туризм та пов’язані з ним послуги. Вимоги та рекомендації щодо запобігання поширенню COVID 19 в сфері туризму

Запит на отримання консультації з питань туристичної сертифікації

Контакти:
___________________________

01030 Київ, Рейтарська 19б
phone#1: +38 050 391 39 39
phone#2: +38 067 100 80 70
email: info@nto.ua